Welcome to ieza's blog , follow me if you like me . tanxie danxie :)

I heart my followers

Sunday, 20 November 2011

NAK TAU TIPS MENGENAL LELAKI PENIPU

ak suka dengan tajuk discussion dari satu web ni ... ade sorg akak ni bg tips mcm mn nak kenal lelaki penipu ... ak bukan nak kutuk lelaki ok.. juz tujukan untuk yg rase die penipu je ... yg xpenipu tu xpayah nak perasan lebih...dok diam2 je...
die bg ciri2 lelaki penipu n ak rase bnda ni da common jantan2 wat tuk tipu pmpuan...
ciri2 die:

1) mudah sangat panggil SAYANG (syg ade makne la tu )

2) cpt sangat cakap dia dah jatuh cinta kat girl ( padahal bukan kenal pun girl tu sgt)

3) bila girl call selalu xangkat. bila sms...selalu lambat reply...alasan dia bz or tertido...

4) dia ada hp lebih dari 1...

5) dia akan cepat melenting if lambat reply msj or angkat call...(takut jadi sama mcm dia la tu)

6) bila girl ada dgn dia n ada org call mula la dia nak pegi jauh2 sbb nk jawab call...

7) dia langsung xbg girl tgk hp die...pegang lg la jgn harap nak bg...nak tgk die reply sms pun lg la xdpt..

8) bila ngah sms, tibe2 dia kate nak tido padahal baru balas 1 msj je...

9) dia macam gelabah bila kita tuduh dia something...then start putar belit cita..last skali salahkan girl tu...bila nak bw berbincang lagi la payah...

10) dia suka cakap besar...macam dia ade ada rumah 500k, yb ni makcik dia la...bla bla bla...

11) dia xlokek blanja girl...mnta la ape pun dia akan bg...

12) dia x ingt pun full name girl sbb terlampau ramai sgt pmpuan yg nak kene ingt....

13) fakta pasal diri dia salu berubah2 sejak dari kenal sepanjang perkenalan...

sesape yang terbace ni n rase terkena ngan ni baik2 lah berhati2...manusia zaman skarang ni nak merosakkan ramai...so pandai2 lah pikir mn yg buruk n baik...n pada yg bakal merancang nak wat mcm tu...n if ade lah yg da pun menipu perempuan...baik lah lupekan niat tu...hdup kita ni bukan salu kat atas...now kita buat kat orang...pasni ALLAH bg balasan double cash je kat dunia ni...ingt lah awk manusia n org yg awak anaiya tu pun pmpuan...if awk tu aniaya pmpuan sm je la mcm awk aniaya mak awk coz mak awk pun dah tntu lah pmpuan...
so beringat la....

Orang-orang yang suka berkata jujur mendapatkan tiga hal, kepercayaan, CINTA, dan rasa hormat. - Saidina Ali bin Abi Thalib

No comments:

Post a Comment